سوالات پزشكي كاربران
  بر اساس كلمه بر اساس كد پيگيري
سوال : با عرض سلام و احترام دختري دارم كه چند روزي از تولد يكسالگيش مي گذرد و دكتر برايش آزمايش خون نوشته است مي خواستم بدانم تا چند روز براي آزمايش خون فرصت دارم و همچنين ايا شير خوار بايد ناشتا آزمايش بدهد يا خير ؟ با سپاس از شما
پاسخ : با سلام و تشکر.ازمایشی راکه پزشک توصیه کرده بهتراست دراولین فرصت انجام دهیدولی ناشتا بودن الزامی نیست هرجندکه بهتراست حداقل 4 ساعت ناشتاباشند  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : ضمن عرض سلام و خسته نبايشيد، دختري 5 ساله دارم حدود 15 روز است كه سرفه‌ مي‌كند، سرفه‌ها ابتدا خشك و سپس خلط دار شد، پس از 10 روز دچار تب شد، اما بعد از سه روز برطرف گرديد، شربت فاراموكس مصرف كرد، اما اثري نداشت، در حال حاضر به تجويز پزشك شربت كوتريموكسازول ، لوراتادين، اسپري سالبوتامول، اسپري فيليكسوتايد مصرف مي‌كند، البته قرص پردنيزولون نيز مي‌خورد كه به خاطر استفراغ دكتر آن را قطع كرد، آيا اين روش درمان مناسب است يا خير، چه مدت زمان طول مي‌كشد تا سرفه‌ها كاملا برطرف شود؟ با تشكر
پاسخ : با سلام و احترام.اگرسرفه ها بیش از3 هفته ادامه دارد نیازبه انجام آزمایشات کنترل و رادیوگرافی قفسه سینه می باشد.البته درمواردی که سابقه الرژی درخانواده است ،سرفه ها ممکن است تا زمان وجود عامل ایجادکننده حساسیت درمحیط تامدتهای زیادادامه یابد.ولی به هرحال باتوجه به ادامه سرفه ها به مدت طولانی انجام یک نوبت رادیوگرافی ریه ها ضروری است  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام . از نظر شما اگه الت تناسلی بچه تا ختنه گاه ختنه نشه ایرادی داره؟
پاسخ : با سلام و احترام.درهرعمل جراحی ،باید اصول علمی رعایت شود.بدیهی است که عدم ختنه طبق اصول جراحی،ایده ال نبوده وعوارض افزایش احتمال بدخیمی و نیزعفونت ادراری رابه دنبال دارد  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام . من فرزندم 25 ماهست . وزن تولد اون 600/3 بوده و الان 5/10 كيلو گرم هستش . قد اون بلند و كاملا باهوشه و تحرك هم زياد داره فقط نگران كمي وزنش هستم خواهش مي كنم راهنمايي بفرمائيد . ايا وزنش كم است يا چقدر كم داره و چه بايد بكنم .
پاسخ : با سلام واحترام.وزن شیرخوارشما بالای خط منحنی رشداست.اما برای ما روندصعودی رشدوزنی وقدی اهمیت داردکه به این منظور حتما بررسی منحنی رشدکارت رشدکودک ضروری است.اگررشدوزنی ایشان ثابت بوده یا طی 2 باراندازه گیری افزایشی نداشته ،بررسی ازنظرکم خونی وکمبوداهن،بیماریهای انگلی وازمایش ادرار موردنیازاست.اقدامات لازم بایدباتوجه به جواب ازمایشات صورت گیرد.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : باسلام. پسر 3 ماهه دارم که از وقتی به دنیا اومده ته گلوش یکم خلط جمع میشه. الان 10 روزی هست که سینه اش یه کم خس خس میکنه . یه هفته پیش بردیمش دکتر براش یه آمپول حساسیت زد و شربت آزیترومایسین هر 24 ساعت یه بار 2.5 میلی لیتر تجویز کرد. چون خس خس سینه اش بهتر نشد یه دکتر دیگه رفتیم که گفته آزیترومایسین رو ادامه بده و شربت زادیتن هم نوشته هر 12 ساعت 2.5 میلی. سوالم از شما اینه که برای بچه ای که هنوز 3 ماهش هم تموم نشده این دارو ها ضرر نداره؟
پاسخ : باسلام و احترام.دراین سن نیزازاین انتی بیوتیکها استفاده می شودولی درصورت ادامه خس خس سینه بررسی از نظررفلاکس معده وازمایشات تکمیلی ضرورت دارد  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام. مادران شاغل چگونه مي توانند براي كودك خود شير بدوشند و براي چند ماه نگهداري كنند؟ آيا ميتوان بخشي از شير را كه قبلا فريز شده پس از باز شدن يخ آن دوباره فريز كرد؟
پاسخ : باسلام و احترام.می توانند ازشیردوش استفاده کنند.شیردرفریزر تا 3 ماه قابل نگهداری استولی بعدازبازشدن نبایددوباره فریزشود.برای اطلاعات بیشترمی توانیدبه کتاب مادران شیرده چاپ انجمن ترویج تغذیه باشیرمادر مراجعه نمایید.تلفن انجمن 88891169-88891170  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با عرض سلام و خسته نباشید خواهشا به سوال من به طور کامل پاسخ دهید و مرا از نگرانی برهانید سوالی است که مدتهاست ذهن مرا درگیر کرده، می خواستم بدانم ویروس ایدز برروی تیغه های ماشین ریش تراش تا چه مدت می تواند باعث انتقال ایدز شود؟ من چند وقت پیش از یک دستفروش یک ماشین ریش تراش خریدم، حال می ترسم که با توجه به قیمت ارزان آن، آن ماشین آلوده به ویروس HIV بوده باشد و باعث ابتلای من به ایدز شده باشد؟ آیا من باید برای انجام آزمایش خون مراجعه کنم؟
پاسخ : با سلام و احترام.معمولا انتقال ازاین طریق بسیارنادراست..هرچندکه بهتربود برای اطمینان کامل با محلول هیپوکلریت سدیم 10% ضدعفونی وبعداستفاده شودیادرفور باحرارت ضدعفونی گردد.بااین همه همانطورکه گفتم خطرانتقال به این صورت بسیارکم می باشد ونیاز به درمان پیشگیری کننده دارویی نیست امابرای اطمینان می توانید6هفته بعدازاستفاده ازمایش بررسی انتی بادی ازنظرHIVونیزPCR HIVراانجام دهیدتا ازعدم ابتلا اطمینان حاصل کنید.مطلبی درموردایدز نوشته ودرسایت گذاشته شده که درصورت تمایل می توانید ازان نیز برای کسب اطلاعات بیشتراستفاده کنید.امیدوارم باانجام ازمایش نگرانی شماکاملا رفع شود.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : عوامل اصلی فشار خون
پاسخ : درکودکان علل مختلفی وجودداردکه شایع ترین ان مشکلات کلیوی می باشد.دربزرگسالان تصلب شرایین،عوامل ارثی ورژیم غذایی نامناسب ازعوامل مهم موثرهستند  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : سلام خانم دکتر خسته نباشید 2 سوال دارم اگه لطف کنین پاسخ بدین:1-اگر برای ایدز از رابطه 6 ماه بعد ازمایش الایزا داده باشی و منفی باشه ایا لازم تست p24 نیز انجام بشه؟2-گفته میشود ویروس ایدز مدت زیادی خارج از بدن دوام نمیاورد پس در ازمایشگاه هایی مثل بانک خون اصفهان که متخصص هرروز نیست و 1 هفته بعد خون را ازمایش میکنند چه طور ممکنه جواب ازمایش درست باشد. ممنون
پاسخ : با سلام وتشکر.12ماه بعدنیزبایدتکرارشودومی تواندهمراه HIV PCR باشد. ازمایش انتی بادی و اجزاویروس رابررسی می کند وبنابراین زنده نبودن ویروس نتیجه را تغییرنمی دهد  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام پسری هستم که از بدو تولد نارسائی کلیه و چسبندگی روده داشتم - اکنون در آزمایشی که دادم عفونت ادرار گفتن دارم که علت این عفونت میخاستم بدونم و برای رفع آن از چه داروئی میتونم استفاده بکنم البته من فامیسمی هم میباشم . ممنون
پاسخ : باسلام و تشکر.باتوجه به مزمن بودن بیماری ازمایش کامل وکشت ادراروانتی بیوگرام برای تصمیم گیری درموردنوع انتی بیوتیک ضروری است.کشت ادرارنوع میکروب را هم نشان خواهدداد.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : ببخشید خانم دکتر پیرو سوال قبلی من بی حالی و کم انرژی شدنم میتونه بر اثر عفونت ادرار باشه وبرای رفعش چه داروئی یا اقدامی میتونم بکنم . ممنون
پاسخ : باسلام و احترام.بله.بیماریها دردوره نقاهت با بی حالی می توانند همراه باشند.ازنظرکم خونی بایدازمایشات لازم راانجام دهید.دفعات تغذیه خودرادر شبانه روزحداقل 2 نوبت بیشترکنیدوازغذاهای مغذی ومقوی ومیوه وسبزیجات به میزان کافی دروعده های غذایی استفاده کنید.ازکپسولZINC PLUSنیزبه عنوان مکمل روزی یک عددبه مدت یک ماه استفاده نماییدوبعدبرای ویزیت مجددبه پزشک مراجعه کنید.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : سلام خسته نباشید.من یه مشکلی دارم دلیلشو نمی دونم.می شه کمکم کنید؟ من هروز صبح که از خواب بیدار میشم به مدت 10 دقیقه فقط استفراغ میزنم نمیدونم چرا.میشه دلیلشو بگین؟
پاسخ : باسلام و تشکر.سن،مدت زمان ایجادعلائم ومعاینه دقیق برای تشخیص بیماری ضروری است.اما سینوزیت یکی ازعلل شایع ایجاداین مشکل می باشد.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام واحترام.ایا قطره متو کلرپرامید برای استفراغ بچه 3ماهه مناسب است؟اگر نه چه جایگزینی برای ان پیشنهاد می کنید؟
پاسخ : باسلام و احترام.قطره متوکلوپرامید فقط درموارد خاص بیماری رفلاکس وان هم با تجویز پزشک متخصص وکنترل دائم ،داده می شودوان هم بعد از معاینه شیرخوار.استفراغ شیرخواراگربا کاهش وزن و اختلال تکاملی همراه نباشدنیازبه درمان ندارد داروهای جایگزین متوکلوپرامیدنیزبسته به علت استفراغ متفاوت هستند.ابتدابایدعلت استفراغ شیرخوارمشخص شود.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با درود اگر کسی آزمایش pcr را برای تشخیص ایدز بعد از 26 روز انجام دهد با فرض اینکه در طول این دوره دچار علائمی شبیه سرماخوردگی شده باشد اگر این علائم واقعا مربوط به ورود ویروس باشد آیا این آزمایش قادر به تشخیص می باشد؟در صورت منفی بودن آیا نیازی به تست های تاییدی می باشد با توجه به اینکه مساله چیزی غیر از رفتار پرخطر باشد
پاسخ : باسلام و تشکر.انجام سرولوژی HIVزمان تماس ،6هفته ،12هفته و6 ماه بعدازتماس در موارداحتمالی آلودگی توصیه می شود PCRممکن است درمواردی به طورکاذب منفی باشد.یک نوبت PCRمنفی برای ردبیماری درمواردمشکوک کافی نیست.مطالعه مطلب مربوط به ایدزکه درسایت بارگذاری شده است می تواند به بیشترشدن اطلاعات شمادرموردبیماری کمک نماید.  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام گفته می شوداگر کسی به بیماری هپاتیت مبتلا باشد و در ضمن به ورود ویروس ایدز به بدن نیز مشکوک باشد باید تا 12 ماه پیگیری کند آیا این مطلب برای همه انواع هپاتیت صادق است؟ اگر فرض کنیم فرد به هپاتیت سی مبتلا باشد و آزمایش pcr را برای تشخیص ایدز استفاده کند و منفی باشد باز هم باید تا 12 ماه پیگیری کند؟
پاسخ : با سلام و احترام.بله.تنهادرهپاتیت آ نیازی به این کارنیست  [ 1390-07-23 00:00:00 ]
سوال : با سلام... من 3 ماهه بدنم کهیر میزنه...از مکه برگشتم اینجوری شدم... خیلی دکتر رفتم ولی نتیجه نگرفتم.... دکتر پوست..داخلی... هامیوپاتی رفتم... صورتم و زیر گردن... پشتم میزنه.. به چه دکتری مراجعه کنم....ممنون از شما
پاسخ : با سلام و احترام.ضایعات پوستی باید مشاهده ومعاینه کامل صورت گیردتا مشخص شود که مشکل چیست.اگرتهران تشریف دارید به اینجانب برای معاینه کامل مراجعه نماییدتا داروی لازم پس ازمعاینه تجویز و یا درصورت نیاز به ارجاع به تخصص خاص ،معرفی پزشک مرتبط صورت گیرد.دربعضی عفونتهاازجمله عفونتهای انگلی خاص ،بیماریهای کبدی وصفراوی ،بیماریهای خودایمنی و....ممکن است کهیرمزمن ایجادشودکه هرکدام درمان خاص دارند  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : وقت بخیر. من مرحله دوم واکسن هپاتیت را تزریق کردم. آیا ممکن است به خاطر وارد شدن واکسن به بدنم ناقل بیماری بشوم و هپاتیت را به کس دیگر منتقل کنم؟ در ضمن من رابطه جنسی دارم و می خواهم از این قضیه برای شریک جنسیم مطلع شوم. با تشکر.
پاسخ : با سلام و احترام.خیر.واکسن هپاتیت بیماری رابه دیگران منتقل نمی کندحتی درصورتی که نقص ایمنی داشته باشند.بنابراین به شریک جنسی شماهم منتقل نمی شود  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : با سلام.از اینکه این سایت رو پیدا کردم واقا خوشهالم.میخواستم بدونم چجوری میشه بچه دوقولو بشه؟آیا اتفاقیه؟ارثیه؟یا میشه خواسته بچه دوقولو داشت؟اگه میشه جوابمو بدید.واقا ازتون سپاس گذارم.
پاسخ : با سلام و احترام.درچندقلویی زمینه ارثی مطرح است.اما درافرادی که داروهای تحریک کننده تخمک گذاری را مثلا دردرمان نازایی استفاده می کنند نیزاحتمال چندقلویی وجوددارد.اما با توجه به عوارض زایمانهای چندقلویی برای مادر و جنین و خطرات بیشترزایمانی دراین موارد،درافراد عادی،تحریک تخمک گذاری به منظور داشتن دوقلوو....توصیه نمی شود.  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : دخترم 2سال و3ماهش است هر چندماه یکبار دچار این علایمی که براتون می نویسم می شه می خوام بدونم انگل داره یا نه لطفا راهنماییم کنید هر 4 یا 5 ماه یکبار دچار کم اشتهایی میشه از فرداش دچار دل درد حالت تهوع که در پایان منجر به اسهال واستفراغ که با تشخیص پزشک ویروسی بوده ولی این بار با سوزش ادرار وقرمز شدن مقعد خارش و سوزش واژن همراه بود بلافاصله ازمایش ادرار دادم ولی سالم بود واز پماد کورتینیل برای مقعد استفاده کردم خوب شد وتا زمانی که شربت مترونیدازول را مصرف میکرد بر خلاف همیشه که یبوست داشت خیلی راحت دفع مدفوع داشت و اشتها به غذا هم بیشتر شده بود ولی باز پزشکش ناراحت شد که چرا سر خود دارو شروع کردم با قطع شربت بلافاصله کم اشتها شد شکمش 1 روز کار نکرد از فرداش شروع به استفراغ یا حالت تهوع وفرداش بالاهم اورد دکترای سنی هم میگن چیزی سر دلش میمونه که اینطوری میشه به نظر شما دختر من بر انگل نداره چه دارویی بگیرم لطفا کمکم کنید
پاسخ : با سلام و احترام.نیازبه معاینه دقیق ،انجام ازمایش سه نوبتی مدفوع از نظرانگل وسونوگرافی شکم دارند.خصوصا اگرافزایش وزن مناسب ندارند،حتما موضوع را پیگیری نمایید  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : سلام عرض کردم خانوم دکتر،وقتتون بخیر،واقعا ازتون ممنونم که اینقدر با حوصله بدوت چشم داشت مالی سوالمو پاسخ دادین.من که کاری جز دعا از دستم برنمی آد،خدابه حق علی در دو دنیا خیرتون بده
پاسخ : باسلام واحترام وتشکر.توفیق خدمت به شما و هم وطنان عزیزنعمتی بزرگ است که باید شکرگزارآن بود.امیدوارم همیشه شادوسالم،موفق ومویدباشید. محتاج دعای خیرشما  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : با سلام و خسته نباشید جواب آزمایش پسر 6ماهه ام بصورت زیر می باشد ممکن است بفرمایید چه می تواند باشد و جای نگرانی هست یا نه؟ WBC=5.7 RBC=3.92 HGB=9.3 HCT=28.6 MCV=73 MCH=23.7 MCHC=32.5 RDW-CV=13.6 RDW-SD=37.8 PLT=353 PDW=9.4 MPV=8.1 P-LCR=11.3 Neut=16 Lymph=79
پاسخ : باسلام واحترام.ازمایش کم خونی متوسط را نشان می دهد.مشخص نفرموده ایدکه ایا کم خونی ارثی درخانواده وجودداردیا نه.به هرحال ،میزان اهن وفریتین سرم را نیز باید اندازه گیری نمود .درصورت پایین بودن ،دوماه آهن خوراکی به مقدارکافی باتوجه به وزن تجویز شده وبعد باید تکرارازمایش صورت گیرد  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : با عرض سلام وخسته نباشید. 1- آیا تکانهای شدید گهواره برای نوزاد ضرر ندارد؟ 2- غیر از گرایپ میکسچر و اینفاکول چه داروی دیگری برای نفخ بچه مناسب است؟ 3- آیا قبل از واکسن زدن میتوان به بچه قطره استامینوفن داد؟ چه مقدار و چند ساعت فبلش؟ با تشکر فراوان
پاسخ : با سلام و احترام.1-بله.تکانهای شدیدمی تواند سبب خونریزی مغزی درنوزاد شود.پرهیز ازتکان دادن شدید نوزادضروری است.2-راه بردن شیرخوار و ماساژشکم می تواند سبب کاهش درد شود.درصورت عدم پاسخ ،می توان ازگریپمیکسچروقطره colicaid(تعدادقطره داده شده به 1-2 برابروزن شیرخوار،مثلا -10 5 قطره برای شیرخوار 5 کیلویی)استفاده کرد.ضمنااستفاده ازرازیانه توسط خودمادر نیز می تواند نفخ شیرخوار را کاهش دهد.3-درصورت عدم سابقه تشنج الزامی نیست.ولی می توان 2 قطره به ازاء کیلوگرم وزن بدن 2ساعت قبل ازواکسن تجویزنمود  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : با سلام .خانم دکترهاله حجتی ختنه می کنند؟
پاسخ : با سلام و احترام.دقیقا اطلاع ندارم.می توانید از مطب ایشان ،بپرسید،درصورتی که ختنه راانجام ندهند ،می توانند ازهمکاران خودکه این کارراانجام می دهند،فردی رابه شمامعرفی کنند.  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : سلام وخسته نباشید. نوزاد 24 روزه ای داریم که به دلیل خس خس سینه به دکتر مراجعه نموده پس از عکس برداری اعلام شد که داخل ریه شیر آسپیره شده و در حال حاضر 2 روز می باشد که درNICU بستری میباشد.ابتدا امپول لازیکس تزریق شد و سپس شروع به انتی بیوتیک شده .حال میگویند کشت مایع نخاع و خون انجام گرفته تا عفونت مشخص شود. لازم به ذکر است نوزاد بین هفته 36 و 37 متولد شده و از شیر کمکی با ناه pre nan و به دلیل حساسیت به پروتئین گاوی از شیر bebelak ضذ الرژی استفاده نموده و هرگونه اسفراغی نیز نداشته . لطفا بفرمائید طول درمان بستری شدن چه مدت لازم میباشد و امکان عفونت وجود دارد؟ راهنمائی کلی بفرمائید. با تشکر
پاسخ : باسلام و احترام.ذکرنشده ،چرا نوزادراباشیرخودتغذیه نکرده اید؟بهتراست وی راباشیرخودتغذیه نمایید.امادرموردعلائم،با توجه به اهمیت تشخیص ودرمان به موقع عفونت درنوزادی ،ضرورت داردتمام بررسیهای آزمایشگاهی و رادیولوژیک لازم انجام شودو طبق پاسخ انها درموردمدت و نوع درمان تصمیم گیری شود.بررسی ازنظرمشکلات قلبی ورفلاکس گوارشی نیز لازم است انجام شود.  [ 1390-06-27 00:00:00 ]
سوال : سلام خانوم دکتر وقتتون بخیر می خواستم سوال کنم یک رابطه پرخطر حدود 6 سال پیش دادم و این ارتباط دیگه تکرار نشد.تواین مدت 3 بار آزمایش دادم که آخریش پارسال بود و خداروشکر همش منفی بود آیا خدایی نکرده احتمال ابتلا به ایدز و هپاتیت وجود داره ؟بازم نیاز به آزمایش هست؟ازتون بی نهایت ممنونم
پاسخ : باسلام و احترام.اگررفتارهای ذکرشده تکرارنگردیده ،خیر.نیاز به ازمایش مجددنیست  [ 1390-06-16 00:00:00 ]
  انتخاب صفحه



نام كاربري :
كلمه عبور :
سوال :

 
صفحه اصلي
سلامت معنوي
بیوگرافی
ارتقا تكامل و سلامت كودكان
آموزش والدين
مطالب و مقالات
مسمومیت ناشی از گزیدگیها
سايت هاي مرتبط
گالري عكس
پيام هاي كاربران
سوالات پزشکی كاربران
جستجوی مطالب
 
 
 
Isfahan University of Medical sciences